Zaterdag 23 november

Een theatermonoloog met live muziek

De allerlaatste voorstelling van deze overweldigende voorstelling, met live muziek na afloop.

‘Dagboek van een gek’ (Nikolaj Gogol, 1835) is door de Middelbeerse regisseur Jan Adriaans en de Oirschotse acteur en verhalenverteller René Zeebregts bewerkt tot een solo-toneelvoorstelling. De voorstelling wordt van live muziek voorzien door de virtuoze accordeonist Wim Ruis. Na een reeks voorstellingen strijken zij weer neer in Oirschot voor de laatste voorstelling.

‘Dagboek van een gek’ verhaalt over Aksenti Ivanovitsj Loopbaan een onbeduidende ambtenaar die niet is opgewassen tegen het leven. Hij loopt vast in de wondere wereld van “de liefde en de macht”. Zijn eerzucht en wens om carrière te maken luiden zijn ondergang in wanneer hij gaat denken dat hij de Koning van Spanje is. Hij raakt verwikkelt in een conflict tussen individu en samenleving. Daarmee is een tijdloos thema blootgelegd. Waardoor dit stuk nog altijd bedroevend actueel is, en de makers erg aantrekt.
Na afloop zorgen de violist Jannes van der Velde en gitarist Kees Zopfi voor een feestelijke afsluiting. Blijf dus gerust even hangen “Bij Merel” met een drankje en goed gezelschap.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze succesvolle voorstelling? Reserveren kunt u bij het theater.
Enkele reacties: “Overweldigend geweldig.” “Een soort dans tussen de personage en de muzikant.”

Meer informatie vindt u op www.verteltheaterzeebregts.nl

“Ze mogen mijn hele salaris inhouden als ik ooit had kunnen vermoeden dat een hond zou kunnen schrijven (…) Toch is het ook weer niet helemaal onmogelijk. Schrijven, schrijven desnoods. Maar schrijven zonder fouten is alleen weggelegd voor de betere standen.”

Tijd: 20.00 uur
Ticket: € 16,-