Zaterdag 9 maart

Theateravond ‘Kankermoeder’ en informatieavond over kanker

Running Team Oirschot organiseert voor iedereen die met kanker te maken heeft een Open Avond op zaterdag 9 maart in De Stoelendans in Oirschot.

Alle belangstellende zijn van harte welkom bij deze unieke theateravond over een jonge moeder die balanceerde tussen leven en dood.

Hilde van Uden speelt, een ervaringsdeskundige, haar verhaal in een aangrijpende solovoorstelling, ‘Kankermoeder’. Een voorstelling die raakt maar waar ook gelachen mag worden. Om taboes te doorbreken. Ze weet uit haar eigen leven hoe zwaar het mensen valt om over kanker te praten.

Januari 2021. Hilde voelt zich super gezond, vier maanden eerder is ze bevallen van een dochter en hoort dan dat ze kanker heeft.

‘In deze autobiografische solovoorstelling nodig ik je uit op mijn kraamuitvaart, of is het uitvaartvisite, of misschien sterf-shower of diagnose-reveal? Hoe het ook heet, ik geef een kijkje in mijn wereld, waarin leven en dood ineens tegelijk de hoofdrol speelden. Op mijn uitvaart dus (want ja, die had ik al geregeld), waar de Hoera-een-meisje-slingers nog hangen. Aan de hand van mijn eigen verhaal neem ik je mee de kankerwereld in. Ik wil je vertellen over infuusvissers, chemobrein, pruiken, haargroei, vruchtbaarheid, kankerdreuzels, dexa-vreetbuien, rouwtoeristen, toxic positivity, wat je écht niet moet zeggen tegen een kankerpatiënt en al die andere kankerzooi.’

Een persoonlijk verhaal, maar tegelijkertijd zijn de door haar geschetste situaties zo herkenbaar. Verdriet, blijdschap, angst, onmacht en hoop. Kortom, een voorstelling confronterend en helend tegelijkertijd, een steun aan alle mensen die ergens kanker tegenkomen… voor iedereen dus! Je verlaat de zaal met een bijzonder gevoel. Haar verhaal kan een waardevol verschil maken voor anderen.

Voor wie?
Dit gaat iedereen aan! Ben jij erbij?

De open avond  begint om 20:00 uur en duurt ongeveer 1 uur met vooraf koffie/thee en na afloop een consumptie bij Merel.