Donderdag 2 november 2023

Jubileumpresentatie door Wim Daniëls

De Fotogroep Oirschot bestaat 50 jaar!

Dit gouden jubileumjaar wordt afgesloten met een bijzondere avond met Wim Daniëls en bijzondere foto’s uit de collectie van Noud Aartsen.

Het jubileumjaar van de Fotogroep Oirschot wordt gekenmerkt door een aantal activiteiten: de expositie afgelopen december bij het Winterparadijs, de jubileumexpositie in het voorjaar met de fotowedstrijd voor de Oirschotse basisscholen, de hommage aan de bekende Oirschotse fotografen Jan Appels en Jacques van Poppel in juni in het Oude Kerkje in Middelbeers met als afsluiting van dit feestjaar een bijzondere presentatie van Wim Daniëls bekend van radio en televisie als schrijver, taalkundige en Brabant-deskundige.

Het thema van de lezing is “Foto en fotograaf”. Wim zal hier op zijn eigen onnavolgbare en humoristische wijze, maar wel altijd gebaseerd op feitelijke kennis, over vertellen. Daarbij zal hij ook zeker de Brabantse en Oirschotse fotografie betrekken.

Eén van de bekende Brabantse fotografen is Noud Aartsen. In zijn aan de Brabant Collectie van de Universiteit Tilburg nagelaten werk zijn veel foto’s van het ‘verdwijnende boerenleven’ en landschappen uit onze regio te vinden. Drs Emy Thorissen, kunsthistorica en conservator van de Brabant Collectie geeft een toelichting op zijn werk.

De presentaties in De Stoelendans worden omlijst met een expositie met fotowerk van Noud Aartsen.

De avond vindt plaats in De Stoelendans (voorheen De Enck), De Loop 67 in Oirschot. De zaal is open om 19.30 uur. Zowel voorafgaand aan als na afloop van de presentaties kunt u de foto-expositie bezoeken. De parkeergarage onder De Loop sluit om 22.00 uur, maar in de omgeving van De Stoelendans is voldoende parkeergelegenheid.

Een kaartje voor deze avond kost € 10,- inclusief boekingsfee en inclusief een kopje koffie of thee bij ontvangst.